Telefon Numaramız

Çalışma saatlerimiz ve iletişim formu

    Sıklıkla Sorulan Sorular

    1Hangi davalara bakıyorsunuz?
    DEP Hukuk Bürosu olarak bir çok alanda etkin ve kazanma oranı yüksek şekilde davalarımız sonuçlanmaktadır. Başlıca dava kataloğumuzu şöyle sıralayabiliriz:
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Ceza Hukuku
    • İcra & İflas Hukuku
    • İş Hukuku
    • Sigorta Hukuku
    • Vergi Hukuku
    • Kişiler Hukuku
    • Aile Hukuku
    • Ticaret Hukuku
    • Vergi Hukuku
    • Uluslararası Hukuk
    2Avukatlık ücretleriniz ne kadardır?
    Avukatlık Kanunu’nun 164. maddesi ile avukatlık asgarî ücret tarifesi altında vekâlet ücreti kararlaştırılamayacağı düzenlenmiştir. Adalet Bakanlığı ve İstanbul Barosu tarafından yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi üzerinden her dava için muhtevasına uygun ayrı bir avukatlık ücreti belirlenecektir.
    3Dava açmak için ne yapmalıyım?
    Dava, yetkili ve görevli mahkemeye verilecek dilekçe ile açılır. Hukuk Muhakemeleri Kanunu hükmünce yargılamanın yapılabilmesi için zorunlu harç ve gider avansı, peşin olarak mahkeme veznesine yatırılmak zorundadır. Bu işlemlerin ardından dava dilekçesi mahkeme esasına kaydedilerek davanız açılmış sayılacaktır.
    4İş sözleşmemi nasıl feshedebilirim?
    İşçi ya da işveren haklı nedene dayanmak sureti ile her zaman iş sözleşmesini tek taraflı feshedebilirler. Fakat, derhal fesih hakkının bulunmadığı durumlarda ihbar öneli verilerek iş sözleşmesi feshedilmelidir. Hukukumuzda fesih usulü hakkında katı kuralların bulunması nedeniyle avukat aracılığı ile fesih bildiriminde bulunmak haklarınızı korumanızda katkı sağlayacaktır.
    5Dava dilekçesini nasıl hazırlamalıyım?
    (1) Dava dilekçesinde aşağıdaki hususlar bulunur:

    a) Mahkemenin adı.

    b) Davacı ile davalının adı, soyadı ve adresleri.

    c) Davacının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası.

    ç) Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri.

    d) Davanın konusu ve malvarlığı haklarına ilişkin davalarda, dava konusunun değeri.

    e) Davacının iddiasının dayanağı olan bütün vakıaların sıra numarası altında açık özetleri.

    f) İddia edilen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceği.

    g) Dayanılan hukuki sebepler.

    ğ) Açık bir şekilde talep sonucu.

    h) Davacının, varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin imzası.

    (2) Birinci fıkranın (a), (d), (e), (f) ve (g) bentleri dışında kalan hususların eksik olması hâlinde, hâkim davacıya eksikliği tamamlaması için bir haftalık kesin süre verir. Bu süre içinde eksikliğin tamamlanmaması hâlinde dava açılmamış sayılır.

    6Duruşmalara katılmak zorunlu mudur?
    Davacı taraf davasını takip etmek sorumluluğu altındadır. Davacının kendini avukat ile temsil ettirmediği davada haklı mazereti olmadan duruşmaya katılmaması ve davalının davayı takip etmeyeceğini bildirmesi durumunda takipsizlik nedeniyle düşme kararı verilecektir.
    7Dava ne zaman sonuçlanır?
    Davaların sonuçlanma süresi basit yargılama ve yazılı yargılama usulüne göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca bilirkişi raporunun alınması gereken davalarda bilirkişinin raporu hazırlama süresi, hakimin izinli olması ve davanın avukat ile takip edilmesi davanın süresinde etken olmaktadır.
    8Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
    Davanızın sonucunu öğrenmek için bizzat mahkeme kalemine başvurabilir ya da avukatınız aracılığı ile mahkeme kararını alabilirsiniz. Ayrıca UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.
    9Alacağımı nasıl tahsil edebilirim?
    Hukuk sistemimizde alacağın tahsilini isteyen kişinin başvurabileceği iki yol düzenlenmiştir. Bunlardan ilki dava açmak, diğeri ise icra takibi başlatmaktır. İfası mümkün olan ve muaccel hale gelmiş her borç için ifa davası da açılabilir.